Piwo rzemieślnicze

Jesteśmy coraz bardziej świadomi jako konsumenci. Częściej stawiamy na naturalne i wytwarzane w tradycyjny sposób produkty. Wśród nich znalazło się również piwo.

Komercyjne, wytwarzane w wielkich koncernach piwa, przestały być w ostatnich latach atrakcyjne dla prawdziwych smakoszy. Coraz bardziej ceni się piwa wytwarzane w małych browarach, z naturalnych składników i według tradycyjnych receptur. Ich wytworzenie trwa znacznie dłużej i wymaga większych nakładów pracy. Piwa rzemieślnicze w pubie są wprawdzie nieco droższe, ale zdecydowanie warte swojej ceny. Zaryzykuję stwierdzenie, że jeśli ktoś go spróbuje, nie będzie już nigdy chciał pić zwykłego, koncernowego piwa ze sklepu. Piwa craftowe smakują zupełnie inaczej, jest to smak wielowymiarowy, możemy w nich wyczuć nuty cytrusów, bananów, goździków, kawy i wielu innych aromatów, choć składników tych wcale nie użyto w procesie ich produkcji.

Warto spróbować piw rzemieślniczych. Dzięki nim odkryjemy zupełnie nowe, bogate smaki i aromaty o jakie nie podejrzewaliśmy tego popularnego napoju.